
Gıtter,
gıda ile ilgili yerler ve mutfaklardaki agır yag birikintilerinin periyodik
temizliğinde kullanılan agır hizmet yag temizleyici maddedir.
Gıtter, agır yaglı fırınların, ızgaraların ve semenderlerin periyodik temizliklerinde kullanılan yüksek derecede alkali bir temizleme maddesidir. Yüzey aktif madde, alkali ve solvent karısımı olan bu ürünle karbonize olmus yaslar bile temizlenir. Ürünün seyreltilmesi ile olusacak solüsyonla kızartma tavaları da temizlenebilir.
Gıtter, agır yaglı fırınların, ızgaraların ve semenderlerin periyodik temizliklerinde kullanılan yüksek derecede alkali bir temizleme maddesidir. Yüzey aktif madde, alkali ve solvent karısımı olan bu ürünle karbonize olmus yaslar bile temizlenir. Ürünün seyreltilmesi ile olusacak solüsyonla kızartma tavaları da temizlenebilir.
·
Güçlü alkali formül, karbonize yagları
bile temizler.
·
Islak/kuru vakum makineleri ve kombine yer
yıkama makinalarında kullanılabilir.
·
Fırınlar, ızgaralar ve semenderlerin
temizliginde ve seyreltilmis hali ile kızartma tavalarında etkindir.
·
Uzun uçlu köpük aplikatörü uç noktalara
uzanmayı kolaylastırır, mist olusumunu önler.
Nasıl
Kullanılır?
Fırın /
ızgara temizligi:
1. Uygulanacak yüzeyin 80 oC nin altında oldugundan emin olunur (optimum 60-80 oC)
2. Ekipman veya yüzey üzerine spreylenerek ürün direkt uygulanır
3. Kirlilik derecesine göre 5-30 dakika beklenir
4. Bir fırça yardımı ile yumusayan kirleri alınır
5. Sıcak, temiz su ile yüzeyi durulanır, kurumaya bırakılır
Kızartma tavası temizliği:
1. Yag süzülür, vana kapatılır
2. Kaptaki yag seviyesine kadar su doldurulur
3. Her 10 L su için 0.5-1 L Gıtter ilave edilir (5-10%).Doldurulacak suyun miktarı tesbit edilir.
4. Kızartma tavası ısıtılır, 15-30 dakika kontrollü sekilde kaynatılır
5. Sogutulup bosaltıldıktan sonra tava içinde geri kalan kirler fırça veya ped ile temizlenir
6. Sıcak ve temiz su ile durulanır, kurumaya bırakılır
Izgara aspiratör temizligi:
1. Izgarayı sökülüp demonte edilir
2. Her parça her 1 L sıcak su için 50-100ml Gıtter (5-10% ) koyularak hazırlanan solüsyona bastırılır
3. 15-60 dakika bırakılır
4. Temiz su ile durulanır, kurumaya bırakılır
TEKNİK DATA
Görünüş : Berrak, kahverengi viskoz sıvı
Yogunluk [20°C] : 1.12
pH [%1lik solüsyonda, 20°C] : 13.0
1. Uygulanacak yüzeyin 80 oC nin altında oldugundan emin olunur (optimum 60-80 oC)
2. Ekipman veya yüzey üzerine spreylenerek ürün direkt uygulanır
3. Kirlilik derecesine göre 5-30 dakika beklenir
4. Bir fırça yardımı ile yumusayan kirleri alınır
5. Sıcak, temiz su ile yüzeyi durulanır, kurumaya bırakılır
Kızartma tavası temizliği:
1. Yag süzülür, vana kapatılır
2. Kaptaki yag seviyesine kadar su doldurulur
3. Her 10 L su için 0.5-1 L Gıtter ilave edilir (5-10%).Doldurulacak suyun miktarı tesbit edilir.
4. Kızartma tavası ısıtılır, 15-30 dakika kontrollü sekilde kaynatılır
5. Sogutulup bosaltıldıktan sonra tava içinde geri kalan kirler fırça veya ped ile temizlenir
6. Sıcak ve temiz su ile durulanır, kurumaya bırakılır
Izgara aspiratör temizligi:
1. Izgarayı sökülüp demonte edilir
2. Her parça her 1 L sıcak su için 50-100ml Gıtter (5-10% ) koyularak hazırlanan solüsyona bastırılır
3. 15-60 dakika bırakılır
4. Temiz su ile durulanır, kurumaya bırakılır
TEKNİK DATA
Görünüş : Berrak, kahverengi viskoz sıvı
Yogunluk [20°C] : 1.12
pH [%1lik solüsyonda, 20°C] : 13.0